Politsei jagab maapiirkondades kergliiklejatele helkurveste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veste jagab politsei tavapärase liiklusjärelevalve käigus inimestele, kellel on kas liiklemise aja või koha tõttu suurem risk õnnetusse sattuda.
Veste jagab politsei tavapärase liiklusjärelevalve käigus inimestele, kellel on kas liiklemise aja või koha tõttu suurem risk õnnetusse sattuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

ERGO Kindlustus andis politseile 4000 helkurvesti pimedal ajal maapiirkondades liikuvate jalgratturite ja jalakäijate paremini nähtavaks tegemiseks.

Veste jagab politsei tavapärase liiklusjärelevalve käigus inimestele, kellel on kas liiklemise aja või koha tõttu suurem risk õnnetusse sattuda. Eelkõige keskendutakse asulavälistel teedel liikuvatele jalgratturitele ja jalakäijatele.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusbüroo komissar Riho Tänaku sõnul on enese pimedal ajal helkuri või vestiga nähtavaks tegemine üha enam levinud, ent endiselt hukkub igal aastal inimesi, kelle elu võinuks säästa. «Helkuri laiemat kasutamist on kindlasti soodustanud nende suur kättesaadavus. Kui suudame helkurvestiga jalgratturi sama tavapäraseks muuta kui helkuriga jalakäija, on see kindel samm ohutuse suunas,» ütles Tänak.

«ERGO soovib igati kaasa aidata, et liiklusõnnetusi vältida ja inimelusid säästa. Halva nähtavusega teedel on õnnetused kahjuks varmad juhtuma ja kannatajaks pooleks on alati jalakäijad või jalgratturid. Seetõttu panime aktsioonile õla alla ka sel aastal, et veel 4000 inimese teekonda pimedal ajal turvalisemaks muuta,» rääkis ERGO juhatuse liige Maarika Liivamägi.

Jalakäijatega juhtub kõige rohkem õnnetusi oktoobris, novembris ja detsembris, kui pimedat aega on palju ning üldjuhul pole ka nähtavust parandavat lund.

Eelmisel aastal hukkus liikluses 30 jalakäijat ning vigastada sai 389 inimest. Kõige õnnetusterohkem oli jalakäijatele detsember, kui vigastada sai 54 ning hukkus kolm inimest. Hukkunuid oli aga veelgi rohkem mullu märtsis, mil liikluses kaotas elu kuus jalakäijat. Asulasisestel teedel hukkus aasta jooksul 11 ning asulavälistel 19 jalakäijat. Hukkunutest 13 liikusid pimeda ajal ega kasutanud helkurit. Jalgrattureid hukkus pimedal ajal kolm ning sai vigastada 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles