Endiselt jäetakse lemmikloomi suvekoju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Asjad pakitud. Kõik pereliikmed kaasa?»
«Asjad pakitud. Kõik pereliikmed kaasa?» Foto: loomakaitse.ee

Eesti loomakaitse selts algatab tänavugi varasügisese kampaania, millega pannakse inimestele südamele, et nad lemmikloomad suvekodust endaga kaasa võtaksid, ning õhutatakse märkama mahajäetud lemmikloomi.

Loomakaitse seltsi juhatuse liige Tania Selart kõneles, et lemmikloomade hülgamine on Eestis endiselt suur probleem.

«Inimesed võtavad suve algul suvilasse puhkuseajaks koera- või kassipoja, kuid hülgavad looma suvilast lahkudes,» rääkis ta. «Hea meel on tõdeda, et seltsi infotelefoni statistikale tuginedes on selline trend languses. Võrreldes eelmise aastaga oleme sel aastal saanud vähem teateid suvilatesse ja maakodudesse maha jäetud loomade kohta.»

Selart lisas, et hülgamise tulemusena tekivad kasside kolooniad, levivad haigused ning loomad kannatavad ja paljud neist surevad.

Seltsil kulub aastas kümneid tuhandeid eurosid, et päästa ja abistada loomi, kelle vastutustundetud omanikud on hüljatud loomade. «Eestis on loomade hülgamine seadusega keelatud ja kriminaalkorras karistatav,» märkis ta. «Seni aga, kui ei kehti üleriigiline kohustus lemmikloomade kiipimiseks ja registrisse kandmiseks, on hülgajaid peaaegu võimatu tabada, rääkimata nende vastutusele võtmisest.»

Eesti loomakaitse selts kutsub kodanikke levitama kampaania «Asjad pakitud. Kõik pereliikmed kaasa?» flaiereid.

Selts kutsub ka kõiki omavalitsusi üles ettevõtmises osalema ja teavet levitama. Samuti soovib selts omavalitsuste kõrgendatud tähelepanu hüljatud ja hulkuvatele loomadele ning ka kiiret reageerimist loomahülgajate kindlakstegemisel ja loomale abi osutamisel.

Käesoleva aasta esimesel poolel nõustas ja lahendas Eesti loomakaitse selts 2290 infonumbrile ja e-postile saabunud juhtumit, mis teeb keskmiselt 13 juhtumit päevas. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, mil poolaasta teadete arv oli 1881, kasvas teadete arv 409 teate võrra ehk 22 protsenti. Laekunud abipalvete nõustamise ja lahendamise tulemusena sai loomakaitse seltsilt aasta esimesel poolel otsest rahaabi enam kui 600 looma 22 000 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles