Juhtkiri: Puder ja kapsad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aida kohvik ootab oma saatust.
Pärimusmuusika aida kohvik ootab oma saatust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Osaühing Moonirull avas pärimusmuusika aidas kohviku veidi rohkem kui aasta tagasi, kuid sellest peale on ettevõtmist saatnud üks skandaal teise järel.

Enne koha avamist läks kohvikupidajate Annika ja Janis Jaansoo tee lahku tuntud koka Anni Arro omast, sügisel kaebasid konverentsi külalised, kes olid sealset toitu söönud, kõhuhäda.
Selle aasta algul teatas pärimusmuusika keskuse juht Ando Kiviberg, et Moonirullile öeldakse üürileping üles, sest too on viivitanud rendi tasumisega ja võlgneb keskusele kümneid tuhandeid kroone.

Seaduse silmis pole kohviku vastu tõstatatud süüdistused aga pidama jäänud. Tervisekaitseeksperdid leidsid eelmise aasta lõpul söögikohta uurides küll puudusi, kuid ei suutnud tuvastada, nagu oleks Moonirulli Mulgi puder olnud konverentsi osaliste mürgituse põhjuseks. Sel nädalal otsustas maakohus, et ka rendilepingu lõpetamine polnud seaduslik.

Pärimusmuusika keskus on lubanud kohtuotsuse kindlasti edasi kaevata, kuid mis järeldustele jõuavad kõrgema astme kohtud, võime praegu ainult oletada. Küll aga on selge see, et aida kohviku rahaasjad ning suhted on segi nagu puder ja kapsad.

Ettevõte on võlgu maksuametile ega suuda väidetavalt ka töötajatele õigel ajal palka maksta. Hiljuti jäi firma ilma köögitehnikast, sest polnud selle renti juba kolm kuud tasunud. Kummalisel kombel leidsid omanikud võlgu jäädud summa kiiresti pärast seda, kui köögisisustuse omanik oli neile lepingu üles öelnud. Ent siis oli juba hilja.
Jaansood on vihjanud, et kohvikuvastaste süüdistuste taga on Ando Kivibergi isiklik kius. Inimestevahelised ebakõlad võivad konfliktis tõepoolest oma osa mängida, kuid kuhjuvad võlad räägivad selget keelt, et ka firmas endas pole asjad korras.

Kuuldavasti ei ole perekond Jaansoo veel siiski alla andnud ja püüab järgmisel nädalal muretseda uue sisustuse. Ent isegi kui see õnnestub, tuleb uuesti taotleda tervisekaitse heakskiitu. Vahepeal jookseb magus suveaeg aga tühja, ilma et ait oma täit potentsiaali kasutada saaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles