Repliik: Talv tuleb

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Aotäht
Aivar Aotäht Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tõsi ta on, suvine pööripäev sai läbi ning päevad lähevad taas lühemaks ja ööd pikemaks. Esialgu seda ei märka, aga ühtäkki tuleb õhtuti juba päris varakult toas tuli põlema panna ning hommikul ei ärata päike enam nii vara üles.

Läheb veel mõnda aega ja ongi sügis käes. Algul ehk selline suvenostalgiliselt hubane, siis aga üha jahedam, vihmasem ja pimedam. Ning ongi talv tulekul. Algul ennustavad ilmatargad üle hulga aja külma ja lumist talve, siis mõtlevad ringi. Või vastupidi.

Aga ei maksa muidugi nõnda tumedalt kaugele mõelda. Suvi kogub ju tegelikult alles tuure ning mis veel eriti tore: saabunud on puhkuste aeg.

Minu arvates on kõige toredamad puhkusele eelnevad viimased tööpäevad. Kohe saab orjus läbi ja kõik on veel ees. Nagu näiteks minul. Eile oli viimane tööpäev ja enne ametliku puhkuse kättejõudmist esmaspäeval on veel kaks nädalalõpu vaba päeva boonuseks.

Tühja sest, et hiljem talv tuleb. Küll saabuvad jälle ka kevad ja uus suvi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles