Paabeli solist: tahtsime, et nad ise aru saaksid

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli Paabel solist ja torupillimängija Sandra Sillamaa.
Ansambli Paabel solist ja torupillimängija Sandra Sillamaa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Solist Sandra Sillamaa sõnul ei soovinud ansambel Paabel Viljandi linnajuhtidele saadetud kirjaga suurt skandaali tekitada, vaid seda, et volikogu esimees Tarmo Loodus ja abilinnapea Ardo Agasild ise oma käitumise kohatusest aru saaksid.

Paabelit ajendas Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluvale Loodusele, Agasillale, linnapea Loit Kivistikule ja kahele avalike suhete ja turismiameti töötajale protestikirja kirjutama juuni keskpaigas Saksamaal Herfordi hansapäevadel toimunu, kus alkoholijoobes Tarmo Loodus segas Paabeli kontserti valju vahelehüüdmise ning sellega, et läks luba küsimata esinejate sekka ja hakkas bändi kontrabassi mängima. Samuti IRL-i kuuluv abilinnapea Ardo Agasild toppis esinemise ajal muusikutele pirukaid suhu.

Lisaks linnajuhtide vääritule käitumisele häirisid Paabeli liikmeid ka Saksa poole korralduslikud puudujäägid ning Sillamaa sõnul taheti pöördumisega ära hoida samasuguseid juhtumeid 2015. aastal Viljandis peetavatel rahvusvahelistel hansapäevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles