Isegi maitsvaid võõrliike ei võeta iialgi omaks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlasele omane kartul on eakas tulnukas. Keskkonnaministeeriumi andmete järgi tähistame tänavu selle võõrliigi 222. aastat Eestis.
Eestlasele omane kartul on eakas tulnukas. Keskkonnaministeeriumi andmete järgi tähistame tänavu selle võõrliigi 222. aastat Eestis. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kui soovite turult osta Eesti enda kartulit, kurki, tomatit või näiteks küüslauku, pole see võimalik — kõik need ja paljud teised omana tunduvad taimed on tegelikult võõrliigid.

Ja võõrliikide esindajaid ei võeta iialgi omaks, möödugu või tuhanded aastad. Vähemasti sellisel seisukohal on keskkonnaministeerium, kes haldab ja täiendab Eesti võõrliikide andmebaasi.

Kõige rohkem tulnukaid on taimede hulgas, kokku 738 liiki. Järgnevad maismaa selgrootud 142, veekogude põhjaloomastik 15, kalad 14, linnud 13, imetajad kuue, plankton nelja ning kahepaiksed ja roomajad võrdselt ühe võõrliigiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles