Medalistid õpivad edasi kodumaal

Sigrid Koorep
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea vastuvõtul särasid nii kuldsed kui hõbedased lõpetajad.
Linnapea vastuvõtul särasid nii kuldsed kui hõbedased lõpetajad. Foto: Liis Saar

Viljandi linnapea vastuvõtul käinud 11 kuldmedaliga lõpetanud noort plaanivad õpinguid jätkata Tartu ja Tallinna kõrgkoolides ning on välja valinud just need erialad, mis tõotavad medalisäraga sobivat karjääri.


Nagu kirjutas 17. juuni «Postimees», ihkavad pealinna abituriendid võõrsile suunduda. Parimad Viljandi noored plaanivad õppida kodumaal, aga nad pole väiksemate ambitsioonidega kui Tallinna lõpetajad.



Klassivennad Marko Mikk ja Sandor Elias Jakobsoni gümnaasiumist kavatsevad sügisel õpinguid alustada Tartu ülikoolis juura erialal. Riigieelarvelise koha lävend on küll 92 punkti, kuid noormeestel pole vaja muretseda, sest nende eksamitulemused on väga head: Elias sai ajaloos 98 ja Mikk kirjandi eest 100 punkti. Mikk ütles, et on õigusteaduse õppimisele mõelnud mitu aastat ning käinud väitluskoolitustel.



Paalalinna gümnaasiumi lõpetanud Merilin Rannamäe ja maagümnaasiumi värske vilistlane Maria Alesma on sihikule võtnud meditsiiniõpingud ülikoolilinnas. Mõlemad neiud mainisid teise variandina loodusteaduskonda, kuid Alesma lisas: «Süda ütleb, et meditsiin.»



Teistest kuldmedalistidest erinevalt plaanib Jakobsoni vilistlane Eha Mäesalu järgmise aasta veeta vahetusõpilasena Mehhikos ja harjutada hispaania keelt.


«Tahtsin minna juba ammu, aga arvasin, et parem on enne kool ära lõpetada,» rääkis ta oma valikust. Neiu saab vahepeal edaspidiseid samme veel kaaluda, kuid praegu arvab ta, et järgmisel aastal võiks õppida hispaania või jaapani keelt.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles