Kohtus võitnud kohvik sulges uksed

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aida kohviku uksel seisis veel eilegi silt kellaaegadega, mil söögikoht lahti peaks olema, kuid uks ise oli suletud.
Pärimusmuusika aida kohviku uksel seisis veel eilegi silt kellaaegadega, mil söögikoht lahti peaks olema, kuid uks ise oli suletud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Hoolimata sellest et maakohtu esmaspäevase otsuse kohaselt lõpetas pärimusmuusika keskus seal kohvikut pidava osaühinguga Moonirull rendilepingu ebaseaduslikult, pani söögikoht uksed kinni.


Eesti pärimusmuusika keskus ütles Moonirullile üürilepingu üles 16. jaanuaril, põhjendades seda suurte võlgnevuste ja halva maksekäitumisega. Osaühing esitas lepingu lõpetamise tühistamiseks kohtusse hagi, selgitades lepingus sätestatust väiksema summa maksmist ruumides leiduvate puudustega.



Esmaspäeval andis esimese astme kohus õiguse küll Moonirullile, kuid juba paar päeva varem oli töö aida kohvikus seiskunud. Nimelt viis ettevõttele köögitehnikat rentinud osaühing Sveba-Dahlen Baltic pliidid, kraanikausid ja ahjud võlgnevuste tõttu minema.



«Lubadusi oli antud liiga kaua ja liiga palju,» nentis Sveba-Dahlen Balticu juhataja Marge Tirgo. «Kuskilt maalt kaob usk ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles