Keskkonnainspektsioon saab järelevalve tõhustamiseks tehnikat

Sten Mahov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsiooni number 1313
Keskkonnainspektsiooni number 1313 Foto: Marko Saarm / Sakala

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks keskkonnajärelevalve arendamise investeeringute kava projektide loetelu muudatuse, millega soetatakse keskkonnainspektsioonile järelevalveks vajalikke sõidukeid ning infotehnoloogilisi vahendeid.

Eelnõu kohaselt muudetakse nimekirjas olevast kuuest projektist viie hinnangulist maksumust. Vabanenud raha arvelt on võimalik nimekirja lisada kaks uut projekti.

Esimene neist puudutab infotehnoloogiliste vahendite soetamist keskkonnaagentuurile ja maa-ametile objektide kontrollimiseks. Keskkonnaameti, keskkonnaagentuuri (KAUR) ja maa-ametiga ühise järelevalvevõrgu loomiseks ja turvalisuse tagamiseks soetatakse 99 tahvelarvutit ning väline võrguühenduse seade, kaheksa printerit ning riist- ja tarkvara laiendus objekti kontrollimise infosüsteemile.

Teine projekt puudutab keskkonnajärelevalve tõhustamise eesmärgil maasturite ja sõiduautode soetamist selleks, et pääseda ligi sündmuskohale koos vajaliku varustusega. Kavas on soetada järelevalveks 10 maasturit ning 15 sõiduautot, mis on vajalikud ligipääsuks sündmuskohtadele koos vajaliku varustusega, olenemata ilma- ja teeoludest. Soetatavad maasturid on eelkõige mõeldud järelevalveks kalakaitses ja looduskaitses, sõiduautod peamiselt keskkonna  järelevalveks.

Projekti rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondist ning perioodiks 2009-2014 on projektide rahastamise toetuseks ette nähtud 6 128 910 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles