Autod teevad linnas kaherattalistele ruumi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval jagavad Viljandi kesklinna jalg- ja mootorratturid ning seetõttu on osa vanalinna autodele suletud.
Laupäeval jagavad Viljandi kesklinna jalg- ja mootorratturid ning seetõttu on osa vanalinna autodele suletud. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Laupäeval jagavad Viljandi kesklinna jalg- ja mootorratturid ning seetõttu on osa vanalinna autodele suletud.


Laupäeval kella 9 paiku hakkavad kesklinnas võistlema jalgratturid, kes selgitavad Eesti grupisõidu meistreid. Osa võistlusrajast kulgeb maal ja osa linnatänavatel.



Autodele suletakse võistluse ajaks Viljandis vaid üks lõik, mis algab Vaksali tänaval Leola tänava ristmikult ja lõpeb Tallinna tänaval kultuurimaja juures. Ülejäänud osal rajast tuleb autojuhtidel jälgida turvatöötajate korraldusi ja ajutisi liiklusmärke.



Eriti tihedaks läheb kesklinnas laupäeva lõuna ajal. Kell 12.45 stardivad rajale 18-aastased jalgratturid ning veerand tundi hiljem algab Vabaduse platsilt motomatkajate paraad, millel on tuhatkond osalejat.



Tartu motoklubi Piratica korraldab teist aastat Sammulis motomatkajate kokkutulekut ning kahepäevane üritus kulmineerub laupäeval Viljandis paraadiga. Tsiklimehed liiguvad kella 14-st ühiselt mööda Tallinna ja Jakobsoni tänavat linnast välja ning sõidavad Sammulisse tagasi.



«Loodan, et mahume ära ja saame hakkama,» sõnas Piratica president Eero Kivikas. «Oleme üritanud oma sündmusi rattavõistlustega võimalikult hästi kokku sobitada.»



Kivikase hinnangul tuleb Viljandisse 800—1000 mootorratturit, kellest arvatavasti pooled on Eestist.



Jalgratturid, kes motoparaadi ajal sõidavad maakonna teedel Holstre, Paistu ja Ramsi lähedal, jõuavad pärast tsiklimeeste lahkumist Viljandisse tagasi ja lõpetavad võistluspäeva kella 19 paiku.



Liiklus on häiritud ka pühapäeval


Jalgrattavõistluste tõttu tehakse kesklinnas autojuhtidele piiranguid ka pühapäeval. Võistlused lõpevad õhtul kella poole kuue ajal.



Nädalavahetusel muutub ka linnaliinibusside teekond, sest Vabaduse platsi ja raamatukogu juures olevatesse peatustesse nad ei pääse. Ajutine peatus on turu lähedal Leola tänaval.



Viljandi rattaklubi president Loit Kivistik palub kõigilt autojuhtidelt mõistvat suhtumist ning liikluskorraldajate juhistega arvestamist.



«Võistlusrajal ei saa näiteks sõita ratturitele vastassuunas ning esimesel võimalusel tuleks autoga trassilt maha keerata,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles