Viljandimaa andis laulupeotule üle Pärnumaale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tuleteeliste kaotatud kalorite ja higipiiskade hinnaga liiguvad naiskoor Emajõe Laulikud ja Tartu meeskoor Akadeemiline Emajõgi laulupeotuld viies üha lähemale Tartu—Pärnu etapi finišile.


25. juunil jõudis laulupeotuli Pärnumaale. Kahe maakonna piiril Meiekosel leidis aset suur ülejõelaulmine, kus Raudna jõe ühel kaldal laulis Tori valla segakoor ja teisel pool jõge vastas lauluga Suure-Jaani segakoor.

Viljandi maavanem Tõnis Korts andis tule üle Pärnu maavanemale Toomas Kivimägile. Veel ligikaudu 70 kilomeetrit pingutust haabjatel saab juba laupäeval lõpu uhke vastuvõtuga ning tule edasiandmisega Pärnus.

Neljapäeva õhtuks jõuavad tuletoojad Muraka külla Hiieaasale, kus kelll 19 algab mõnus ühislaulmine. Pilli mängib Lembit ning kuulda saab lugusid muistsetest vaimudest Hiie-Liisust ja Hiie-Tõnnist. Kohal on Lodjakoja sepad ja Kinobussi kinotelk.

Täna sõidab esimest korda kaasa haabjas Aasa, mille Aivar Ruukel on Karuskosel oma kätega valmis ehitanud. Aasa on seitsme meetri pikkune kaheksakohaline haabjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles