Söögikohad on enamasti üsna tuleohutud

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just väikestes söögikohtades on tulekustutid sageli jäetud uuendamata. Esialgu järgneb sellele ettekirjutus.
Just väikestes söögikohtades on tulekustutid sageli jäetud uuendamata. Esialgu järgneb sellele ettekirjutus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Lõuna päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo andmetel on Viljandi toitlustusasutustest kõige enam tuleohutusrikkumisi leitud väikestes söögikohtades, kus tähelepanuta võib jääda ka tavalise tulekustuti uuendamine.

Kuigi amet ei pea söögikohtade tuleohutuse üle statistikat nagu lasteasutuste puhul, käivad ametnikud neid aeg-ajalt kontrollimas.

Büroo juhataja Almar Nuuma nentis, et üldpilt regiooni toitlustusasutustes ei ole halb. «Eks nõudmiste täitmine olene ka omanikust: kas ta on hoolas või mitte. Meie pöörame rohkem tähelepanu muidugi ventilatsiooniseadmete puhastamisele, signalisatsiooni ning tulekustutite hooldamisele ja kontrollimisele. Tähtsad on ka evakuatsioonipääsud,» lausus Nuuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles