Ministeerium kontrollib karjääre

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetab 38 000 euroga kaevandamisega rikutud ja mahajäetud karjäärialade revisjoni, mille korraldab keskkonnaministeerium.

Revisjon tehakse Viljandi, Hiiu, Lääne, Pärnu, Rapla ja Saare maakonnas ning luubi alla võetakse liiva-, kruusa-, lubja-, dolokivi- ja savikarjäärid. Alad selgitatakse välja koostöös omavalitsuste, keskkonnaameti ja keskkonnaministeeriumiga. Töö tulemusena peaks selguma karjääride seisund, samuti hinnatakse nende heakorda ja ohutust ning antakse soovitused nende edaspidiseks käitlemiseks.

KIK-i nõukogu esimehe, keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on Eestis kümneid nõukogude ajast pärit karjääre, mille korrastamisele pole suurt tähelepanu pööratud. Võib leiduda ka uuemaid karjääre, kus pärast kaevandamise lõpetamist ei ole korrastamisnõudeid täidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles