Majanduskasv jäi kesiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisuguseid tellimusi nagu Olustvere kooli renoveerimine on Eesti ehitusettevõtted viimasel ajal riigilt ja omavalitsustelt varasemast vähem saanud. Seetõttu on kogu majandusharu kaks kvartalit järjest languses olnud.
Niisuguseid tellimusi nagu Olustvere kooli renoveerimine on Eesti ehitusettevõtted viimasel ajal riigilt ja omavalitsustelt varasemast vähem saanud. Seetõttu on kogu majandusharu kaks kvartalit järjest languses olnud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Statistikaameti esialgsel hinnangul kiirenes Eesti majanduskasv käesoleva aasta teises kvartalis veidi, kuid jäi siiski tagasihoidlikuks.

Teise kvartali sisemajanduse kogutoodang (SKT) oli 1,3 protsenti suurem kui mullu samal ajal ja 0,1 protsenti suurem kui esimeses kvartalis. Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütiku Madis Abeni sõnul hoiab kiiremat kasvu endiselt tagasi nõrk nõudlus nii sise- kui välisturul.

Väikest majanduskasvu vedas välisnõudluse toel tööstussektor, kus tugeva panuse andsid töötlev tööstus ja energeetika. Kasv jätkus ka eksportivas teeninduses, näiteks logistikas ja turisminduses. Siseturule orienteeritud tegevusaladest läks hästi kaubandusel ning info- ja sidesektoril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles