Viljandis selguvad meistrid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres tuleb rattapäevak.
Rakveres tuleb rattapäevak. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Homme saavad Viljandis alguse kolm päeva kestvad Eesti ratturite maanteesõidu meistrivõistlused, mis tänavu on veel suurejoonelisemad kui kaks aastat tagasi, kui need võistlused siin esimest korda aset leidsid.


Kell 13 alustavad sportlased Viljandi ja Kolga-Jaani maanteel Eesti eraldistardist sõidu meistrite selgitamist. Linna piiril asuvast stardipaigast lähevad esimesena teele alla 14-aastased ratturid. Eliitklassi start on kell 17 ja sellesse kuulujatel tuleb läbida 40-kilomeetrine distants, milleks neil kulub tõenäoliselt tund aega.



Laupäeval algavad grupisõidu meistrivõistlused. Avapäeval väntavad nii linnas kui maakonnas seeniorid, juuniorid ja kahte noorte vanuseklassi kuuluvad sportlased. Pühapäeval võistlevad naised ja mehed. Naised lähevad rajale kell 10. Eliitklassi ja alla 23-aastaste meeste ühine start on kell 12.30.



Seenioride, juunioride ning naiste- ja meesteklassi ratturid sõidavad enne linnaringide alustamist ligi 80 kilomeetri pikkuse ringi maakonna teedel, nii et ratturitele saavad oma kodukohas kaasa elada ka Päri, Ramsi, Sultsi, Paistu ja Holstre elanikud.



Pärast maakonnas sõitmist tuleb ratturitel teha vanuseklassist sõltuvalt teatud arv ringe linnas ning mitu korda üles rühkida nii Kõrgemäe tänava kui Huntaugu tõusust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles