Noored sõudjad võitsid Trakais C-finaali

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi sõudjad Krete Koovit (ees) ja Erli Mat. Pilt on tehtud juulis Viljandi järvel peetud regatil.
Viljandi sõudjad Krete Koovit (ees) ja Erli Mat. Pilt on tehtud juulis Viljandi järvel peetud regatil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Leedus Trakais lõppenud noorte sõudmise maailmameistrivõistlustel ühelgi Eesti paatkonnal suurde mängu asja ei olnud, kättesaamatuks jäid ka B-finaali kohad. Eesti koondise parima tulemuse tegi neidude paarisaeru neljapaat, kes võiduga C-finaalis sai kokkuvõttes 13. koha.

Neidude paarisaeru neljapaat, kuhu kuulusid Viljandi sõudjad Krete Koovit ja Erli Mat ning Kristel Tohu ja Mariliis Reinkort, tagas reedel peetud vahesõidus koha C-finaalis, kus selgitati kohad 13.—18. Eestlannade vastased olid Rootsist, Taanist, Jaapanist ja Iirimaalt.

Eesti paatkond lõpetas sõidu parima ajaga 7.07,80 ning võidetud C-finaal andis tiitlivõistluste 13. koha. Teisena lõpetas selle sõidu ajaga 7.10,8 Jaapan, kolmandana finišeerus Taani (aeg 7.12,25) ning neljas oli Rootsi (7.12,30) Iirimaa (7.25,01) ees.

Koondisega võistluspaigas viibinud treener Reigo Pihlak lausus Eesti Sõudeliidu pressiteenistuse vahendusel, et C-finaalis näidatud tasemega võib rahule jääda.

«Tasemelt võrreldavate konkurentide seas muutusid tüdrukud iga sõiduga järjest kindlamaks ning kiiremaks. Oma väikest finaali sõitsid nad taktikaliselt targalt ning viimasel distantsiveerandil panid oma paremus maksma,» kommenteeris Reigo Pihlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles