Viljandi tervitab täna laulupeo tuld

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärma jõe sillal sai laulupeo tule tõrviku enda kätte Saarepeedi valla 78-aastane talunik Arved Tiigimäe, kellele oli see elus kolmas kord tulekandja vastutusrikast tööd teha. Esimest korda hoidis ta sama tõrvikut käes 1969. aastal Tallinnas.
Ärma jõe sillal sai laulupeo tule tõrviku enda kätte Saarepeedi valla 78-aastane talunik Arved Tiigimäe, kellele oli see elus kolmas kord tulekandja vastutusrikast tööd teha. Esimest korda hoidis ta sama tõrvikut käes 1969. aastal Tallinnas. Foto: Peeter Kümmel

Viljandlased on täna kell 17 oodatud järveäärse sõudeellingu juurde, kus mööda veeteid Tartust Tallinna liikuv laulupeo tuli saab väge juurde Võnnus ja Toril süüdatud võidutuledelt.


Täna hommikul kell 10 alustasid laulupeo tule toojad ligi tuhande kilomeetri pikkuse teekonna ainsat kuivamaaetappi Kuudeküla sillalt Viljandi järve kaldale. Tule tõrviku järel kantakse haabjat, mille pardal on laulupeo tuli rännanud alates laupäeva hommikust.

Kui seni liiguti jõgedel valdavalt vastuvoolu, siis alates homsest jätkub rännak Raudna jõel allavett. Jaanituli süüdatakse laulupeo tule ajaloolisest tõrvikust homme õhtul Pärsti vallas Tohvri külas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles