Kakssada viljandlast andis lubaduse olla kaine

Tea Raidsalu
, «1Leht»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Kraavi (vasakul) ja Risto Susi on oma allkirja juba andnud. «Selge grupijuhi» kampaaniaga liitus päeva lõpuks 214 viljandimaalast.
Mati Kraavi (vasakul) ja Risto Susi on oma allkirja juba andnud. «Selge grupijuhi» kampaaniaga liitus päeva lõpuks 214 viljandimaalast. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Neljapäeval ootas Kuku Raadio kleebistega «Selge grupijuht 2009» märgistatud buss Olerexi tanklas inimesi, kes soovisid anda allkirja selle kohta, et lubavad olla jaanipäeval oma sõpruskonnale kaine autojuht.


Selge grupijuhi kleepsud kinnitavad oma autodele noored autojuhid Mati Kraavi ja Risto Susi, kel on roolikeeramisõigus alates eelmise aasta novembrist. «Nägin reklaami ja mõtlesin, et osalen ise ka,» sõnas Risto Susi.

Puiatus elav Leena Kändma ütles, et plaanis kampaaniaga liituda juba eelmisel aastal, ent jäi registreerumisega hiljaks. «Meil on peres kõigil juhiluba, aga seekord otsustasin mina olla jaanipäeval roolis,» rääkis naine. «Kuna elame maal, siis on ikka vaja kuskile sõita,» lisas ta.

Ettevõtmise korraldaja Kuku Raadio turundusjuhi Teet Koljali teadmist mööda on tegemist kõige pikemaajalisema sotsiaalkampaaniaga Eestis: Kuku Raadio korraldab kampaaniat «Selge grupijuht» kolmeteistkümnendat aastat.

«Tegemist pole alkoholivastase ülesastumisega, vaid sellega, et inimesed võtavad vastutuse nii enda kui oma sõprade eest ja kindlustavad niimoodi liiklusohutuse,» täpsustas Koljal. «Eks maapiirkondades tahetakse rohkem liikuda ja sõita ühest külast teise jaanitulele, aga selleks on vaja kainet juhti,» rääkis ta.

Kampaaniaga liitunute hulgas on võrdselt mehi ja naisi. «Ei ole nii, et mehed panevad oma naised tanki ja käsivad kaine olla,» naeris Koljal.

Möödunud aastal osales ettevõtmises 1500 inimest. Tänavu sai esimest korda registreeruda ka internetis ning seda võimalust kasutas 750 inimest. Teet Koljal ennustas, et tänavu koguneb liitunuid üle kahe tuhande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles