Ebaseaduslik äritseja trügis tänavalt poodi

Sigrid Koorep
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslikult tegutsevad tänavaärimehed kimbutavad viljandlasi.
Ebaseaduslikult tegutsevad tänavaärimehed kimbutavad viljandlasi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Seadusevastaselt Viljandis tegutsevad tänavakaubitsejad on muutunud järjest jultunumaks ja tülitavad oma pudi-padiga juba poemüüjaidki.


Sel nädalal on lõunamaise välimusega müüjad käinud kahel korral ühes Viljandi väikses toidupoes ja üritanud müüjaga kaupa teha. Esmaspäeval tulid nad poodi ehteid pakkuma.



«Astus sisse inimene, kaup kaasas, ja lõi lahti mapi, mille paarikümnel lehel sai näha, mida tal veel on pakkuda,» rääkis poemüüja, kes soovis jääda anonüümseks.



Müüjanna ei teinud nädala algul juhtunust suuremat numbrit ja saatis pakkuja minema. Veidi aja pärast tuli aga teine mees ehetega. Poetöötaja saatis temagi ukse taha.



«Kolmapäeval tuli üks naine ja pakkus duhiid (lõhnaõli — toim.),» ütles müüjanna. Talle tundus niisugune tegevus kahtlane, kuid politseisse ta ei teatanud. «Olin šokeeritud ja ütlesin kauplejale kohe, et ei taha midagi,» lisas ta.



Poemüüja, kellele lõhnaõli ja ehteid oli pakutud, rääkis, et kauplejad ei paistnud tegutsevat legaalselt. «Paadialused nad polnud, aga tundusid lõuna poolt pärit.»



Sakala konstaablijaoskonna juhtivkonstaabel Margus Mitt toonitas, et korravalvuritele tuleks sellisest ärist teatada. «Pole vahet, kas kaupa pakutakse ostjale poeruumides või tänaval — selline kauplemine on ebaseaduslik.»



Politsei kinnitusel on tänaval kauplemiseks vaja luba, mida saab linnavalitsusest.



Majandusküsimustega tegelev Terje Metsanurm linnavalitsuse personaliteenistusest ütles, et Viljandis pole sellistele tänavakaubitsejatele lubasid välja antud ja seega on nende tegevus keelatud. «Viljandis on tänavakauplemise koht turg,» lausus ta.



Politsei teatel ei tohi ebaseaduslikult tegutsevatelt kaupmeestelt ka tooteid osta, sest kui juhtub, et tegu on varastatud esemega, võetakse see ostjalt ära ning ta jääb siis ka oma rahast ilma. Ostmise asemel võiks Miti sõnul püüda helistada politseisse ja müügimehega jutuajamist venitada, et korravalvurid kohale jõuaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles