Jaanitriatlon on kõigile jõukohane

, Mulgi-Jaani noortetriatloni peakorraldaja, Mulgimaa Elu Edendamise Keskus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Viljandis aset leidev mõõduvõtt on ühtlasi Eesti meistrivõistluste ja triatloni liidu karikavõistluste sarja avaetapp. Seega on siia võistlema oodata Eesti triatleetide paremikku. Kutsutud on aga ka kõik Viljandi lapsed, noored ja täiskasvanud harrastajad ning tervisesportlased.


Võistlusdistantse on kolm. Lastele on kavas 100 meetrit ujumist, 5 kilomeetrit jalgrattasõitu ja 1,5 kilomeetrit jooksu ning harrastajatele 250 meetrit ujumist, 10 kilomeetrit jalgrattasõitu ja 2 kilomeetrit jooksu. Põhidistants (millel võivad osaleda ka harrastajad) hõlmab 750 meetrit ujumist, 20 kilomeetrit jalgrattasõitu ja 5 kilomeetrit jooksu.



Viljandi pakub huvitavaid radu


Viljandi triatlonide rajad on ühed Eesti huvitavamad. Eriti põnev on põhidistantsi viiekilomeetrine jooksurada, mille sisse jäävad Trepimägi, mõned vanalinna tänavad, ekstreemsust pakkuva tõusuga Kirsimägi, rippsild ning osa terviserajast.



Põhidistantsi 20-kilomeetrine rattarada kulgeb Põltsamaa maanteed mööda, pöörab sealt paremale, Tartu maanteele ja toob siis Vana-Võidu kaudu tagasi. Harrastajad sõidavad kümme kilomeetrit mööda Vana-Võidu ringrada.


Kõik ujumisdistantsid on Viljandi järves. Start on rannast ja ujuda tuleb eri pikkustega kolmnurksetel, poidega tähistatud distantsidel.



Võistlusklass 100+


Eelseisva Mulgi-Jaani noortetriatloni muudab eriliseks see, et Eesti triatlonide 25-aastases ajaloos on esimest korda kavas võistlusklass 100+. Selles osalevad need, kes kaaluvad 100 kilo või rohkem. Neile peetakse arvestust kõikides võistlusklassides, muidugi välja arvatud lasteklass, ning eraldi meestele ja naistele.



Klassi 100+ kavva võtmise eesmärk on julgustada osalema ka kogukamaid tervise­sportlasi ning pakkuda neile võimalust võistelda omasugustega. Selge on ju see, et raskem inimene on aeglasem. Nüüd ongi neil huvitav võtta lisaks põhiarvestusele mõõtu omavahel.



Nii et, jõumehed, triatlonile!



Mitte ainult ülisportlikele


Triatlon on kompleksvõistlus, mis koosneb kolmest populaarsest suvisest vastupidavusalast: ujumisest, jalgrattasõidust ja jooksmisest, mis kõik sooritatakse järjest. Huvitavaks teeb niisuguse võistluse see, et kui te olete konkurentidest nõrgem ühel alal, jääb alati võimalus ületada neid kahel järgmisel.



Samas lükkan ma ümber müüdi, et triatlon sobib ainult ülisportlikele inimestele. See on võimetekohane igaühele, kes on natukenegi kokku puutunud rattasõidu ja ujumisega — jooksukogemus on ju kõigil.



Lühemad distantsid on tõesti võimetekohased kõigile. Pärast võistlemist on saavutatud tulemusest sõltumata suurepärane tunne. Tõeline tulemus on võit iseenda, oma füüsise ja vaimu üle ning rahulolu ja enesehinnangu tõus.


Hea viljandlane, tule kohale ning sa tunned, et sinuski on peidus raudmees!



Võistlusele saab end ette kirja panna Eesti triatloni liidu kodulehel triatlon.ee. Sealsamas on saadaval võistlusjuhend ja rajaskeemid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles