Karksi õlletehas alustas taas tootmist

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulude ajal toodeti Karksis veini. Nüüd lisandub ka õlletegu.
Jõulude ajal toodeti Karksis veini. Nüüd lisandub ka õlletegu. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Karksis asuv Eesti ainus täielikult kodumaisel kapitalil põhinev õlletööstus naaseb turule kolme uue õllesordiga ning esitleb oma toodangut alates 8. juulist õllesummeril.


Karksi tehas hakkab tootma kolme õllesorti, milleks on Karksi Hele, Karksi Tume ja Karksi Nui. Uudistoodangut esitletakse 8.-12. juulini Õllesummeril ning 17. ja 18. juulil Saaremaal festivalil Õlletoober 2009.

Karksis hakati õlut valmistama juba 1795. aastal. Tänapäevasel kujul on õlletehas vahelduva eduga töötanud aastast 1977.

Möödunud aastal soetas Karksi veini- ja õlletehas uued seadmed. Koostöös saksa meistritega töötati välja eestimaalastele sobiva maitsega uued õlled.

Karksi õlut villitakse liitristesse PET-pudelitesse, eritellimusel ka Saksamaal käsitööna valmivatesse sanga ja keraamilise korgiga liitristesse klaaspudelitesse. Samuti ka vaatidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles