Hooletute omanike koerad ohustavad tervisesportlasi

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisesportlaste sõnul ohustavad vabalt liikuvad koerad kõige enam jooksjaid ja kepikõndijaid, kelle käitumine võib loomadele näida agressiivne.
Tervisesportlaste sõnul ohustavad vabalt liikuvad koerad kõige enam jooksjaid ja kepikõndijaid, kelle käitumine võib loomadele näida agressiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mitu Viljandi haljasaladel sporti tegevat inimest on viimastel aastatel langenud järelevalveta koera rünnaku ohvriks.


Vastavalt tujule ja võimalusele nii ujumist, rattasõitu kui jooksmist harrastav viljandlane Erki Markson sai valusa kogemuse ülemöödunud suvel Uueveski orus.

«Jooksin mändide all mööda rada, kui äkki kargas kurvi tagant kõrge heina seest välja hundikoer ja lõi mulle hambad randmesse. Hea oli, et peremees seisis sealsamas ja suutis koera minu küljest lahti rebida, kuid käsi sai ikkagi tõsiselt vigastada ning rõivad olid rikutud,» rääkis ta.

Ohvril kulus vigastusest paranemiseks kolm nädalat.

Sama meelt on kepikõnniga tegelev Taivi Pool, keda omaniku eest pagev suur koer ründas eelmisel aastal Paala järve liivaranna lähedal.

Linnavalitsuse heakorrainspektor Rina Niitav tõdes, et inimestele ja teistele loomadele ohtlikud koerad on Viljandis probleem, millega tuleb senisest rohkem tegelema hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles