Viljandi klubi rattur tõusis noorte seas liidriks

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Paas.
Markus Paas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Kõrgemäel lõppenud Saaremaa velotuuri esimese etapi järel tõusis noorte arvestuses võistluse liidriks Viljandi Rattaklubi esindaja Markus Paas, kes kokkuvõttes lõpetas täna 11. kohaga.


Paas kaotas võitjale, Saaremaa klubi esindavale sakslasele Hannes Blankile 2.33 ning jõudis 140 kilomeetrise sõidu järel Kõrgemäest üles 11. kohaga. Tuuri üldarvestuses tõstis tänane sõit Paasi aga noorte konkurentsis esimesele kohale. Teisel kohal olevat soomlast Joonas Henttalat edestab ta 44 ja kolmandal kohal olevat Tallinna CFC klubi eest sõitvat viljandlast Sten Sarve 48 sekundiga.

Sarv lõpetas tänase sõidu 28. kohaga ja kaotas liidrile 3.29. Täpselt sama ajaga, kuid 30. kohaga jõudis finišisse Viljandi Rattaklubi teine esindaja Martti Välk, kes noorte seas hoiab kuuendat kohta

Sõidu kestel väga aktiivselt tegutsenud ja esimeses vahefinišis teise koha saanud Mikk Vaaks oli lõpuks 75. kohal, tema kaotus võitjale oli 5.57. Vahetult tema ees, 74. kohal oli samuti Viljandi Rattaklubi esindaja Mihkel Ronimois. Tema kaotus võitjale oli aga 4.24.

Kohaliku rattaklubi sõitjatest oli Kristjan Kivistik veel 80. ning Ats Vaaks 102. Enam kui 24 minutit võitjale kaotanud Vaaks on ka viimane, kes homme Viljandist Raplasse viiva sõidu starti pääseb. 103. kohal lõpetanud ning üle poole tunni kaotanud Viljandi noormehe Mikk Tootsi kaotus võitjale oli juba liiga suur ja ajaliimidi ületamise tõttu on tuur tema jaoks tänasega lõppenud.

Ajalimiiti ei mahtunud kokku neli ratturit.

Meeskonna arvestuses hoiab Viljandi Rattaklubi 9. kohta. Esimesel kohale olevale CFC esindusmeeskonnale kaotatakse 6 minutit ja kümme sekundit. Võistkondi on kokku 16.

Neljapäeval kell 11 antakse Vabaduse platsilt start tuuri teisele etapile, mis viib ratturid läbi Olustvere ja Suure-Jaani Vändrasse ning sealt edasi Raplasse. Võistlus lõpeb laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles