Saaremaa velotuur jõuab täna Viljandimaale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna jõuab Viljandisse eile Tartus proloogiga alanud Saaremaa velotuur. Ligi 140-kilomeetrise avaetapi esimesi finišeerujaid on Viljandi Kõrgemäe tänava tõusu lõppu oodata kella 17-18 paiku.
Täna jõuab Viljandisse eile Tartus proloogiga alanud Saaremaa velotuur. Ligi 140-kilomeetrise avaetapi esimesi finišeerujaid on Viljandi Kõrgemäe tänava tõusu lõppu oodata kella 17-18 paiku. Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Täna õhtul võib Viljandimaa teedel näha Eesti paremaid rattureid, sest siia jõuab Saaremaa velotuuri etapp, mis lõpeb kella 17 ja 18 vahel Kõrgemäe tõusul.



Ratturid stardivad Tartust kell 14 ning sõidavad Viljandimaale läbi Pikasilla. Mustlas peaks karavan olema tempost olenevalt kella poole nelja ja nelja vahel. Sealt edasi väntavad ratturid Viljandi poole. Veidi enne Viiratsit keeravad nad paremale ning jõuavad linna ümbritseva ringtee kaudu Karksi-Nuia ja Viljandi vahelisele maanteele.

Üks otsustavaid kohti on veidi enne Heimtalit, kus sportlastel tuleb maanteeratastel läbida 1,2 kilomeetri pikkune kruusateelõik. See võib tähendada paljudele kummipurunemist.

Heimtalist suundutakse läbi Ramsi, Loodi, Sultsi, Paistu ja Holstre Viljandisse. Finiš on Kõrgemäel kella 17 ja 18 vahel. Korraldajad paluvad sel ajal Tartu tänava alumises osas ning Kõrgemäel autosid tänava äärde mitte parkida.

Saaremaa velotuur algas eile Tartus proloogiga, mille võitis Jaan Kirsipuu. Viljandi rattaklubi esindajatest oli kiireim Markus Paas, kes kokkuvõttes oli 30. Mikk Vaaks oli 31, Mihkel Ronimois 36., Marko Holtsmann 37., Martti Välk 50., Ats Vaaks 77., Mikk Tootsi 94. ja lühikesel distantsil kummi lõhkunud Kristjan Kivistik pidi leppima viimase ehk 110. kohaga.

Juunioride konkurentsis mahuvad viljandlastest esikümnesse lisaks 4. kohal asuvale Paasile Holtsmann (5.) ning Välk (9.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles