Kümnendat mõisamängu on jäänud üks päev

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õisu mõis on üks nendest, kus tehakse ajaloolise väärtusega tööd ning näidatakse tulemust lahkelt kõigile huvilistele.
Õisu mõis on üks nendest, kus tehakse ajaloolise väärtusega tööd ning näidatakse tulemust lahkelt kõigile huvilistele. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Külastusmäng «Unustatud mõisad» kestab eeloleval laupäeval viimast päeva, mil 26 mõisat üle Eesti avavad tulijatele uksed. Viljandimaal teevad kaasa Suure-Kõpu, Heimtali, Pärsti ja Õisu mõis.

«Majanduslikku olukorda arvestades on läinud üle ootuste positiivselt,» kinnitas mängu üks korraldajaid, Eesti mõisakoolide ühenduse juhatuse esimees Tõnu Kiviloo. «Aeg on teinud oma korrektiivid ja inimeste liikumisvõime on ilmselt natuke väiksem. Igal juhul torkab silma, et nendes mõisates, kus on tööd tehtud ja sellest ka avalikkusele teada antud, käiakse rohkem.»

Miinimumprogrammina on igal täistunnil mõisas giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud. Lisaks korraldatakse koolide tugevuse ja mõisate eripära rõhutamiseks kontserte, töötubasid ja muud huvitavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles