Laulupeo tuli seilab Viljandimaal kuus päeva

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeo tule liikumine Eesti veeteedel.
Laulupeo tule liikumine Eesti veeteedel. Foto: AFP / Scanpix

Ehkki nädalavahetusel Tartus süüdatud ja veeteid mööda Tallinna poole liikuv laulupeo tuli peatus teisipäeva õhtul Viljandimaa servas Jõesuus võtab maakond ametlikult teelised vastu nejapäeval.


Viljandimaale jääb tuli kõige kauemaks ning siin on ees ootamas ka kõige raskemini läbitavad jõed.

Valga maavanem Kalev Härk annab Viljandi maavanema kohusetäitjale Tõnis Kortsule tule pidulikult üle 18. juunil kell 12 Põdrala vallas Pikasilla külas. Seejärel siirdutakse Väikeselt Emajõelt taas Võrtsjärvele. Sama päeva õhtul osaleb tule saatjaskond Suislepas Tarvastu valla rahvapeol.

19. juunil seilatakse kale ja viikingilaevaga Valmasse. Aluste liikumine on binokliga jälgitav Saba ja Riuma sadamast. Õhtul etendub Valma rahvapeol näidend «Naisvallavanem» Viljandimaa vallajuhtide esituses!

20. juunil jätkatakse teekonda Oiule, kust minnakse edasi haabjatel mööda Tänassilma jõge. Soovijatel on võimalik tuld pildista kella 13 paiku Kärma ja umbes kell 16 Rebaste sillal. Õhtul esineb Tänassilma rahvamajas naiskoor Emajõe Laulikud.

Maakonnakeskusesse jõuab tuli 22. juunil pärast seda, kui see on koos haabjatega Kuudeküla silla juures kuivale maale tõstetud ja vabatahtlike õlgadel linna kantud. Viljandi lauljad ja tantsijad tervitavad tuld sõudeellingu juures kell 17.

23. juuni õhtuks jõuab tuli mööda Raudna jõge Tohvrile, kus sellest süüdatakse jaanituli.

24. juuni õhtul saabutakse Soomaale Karuskosele, kust minnakse järgmisel päeval edasi Pärnumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles