Linnavalitsus otsib videokunstnikku

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lübeckis peetavatel rahvusvahelistel hansapäevadel osalevate videokunstnike töid esitletakse teiste kihtade kõrval St. Anna kunstihallis.
Lübeckis peetavatel rahvusvahelistel hansapäevadel osalevate videokunstnike töid esitletakse teiste kihtade kõrval St. Anna kunstihallis. Foto: www.luebeck-tourism.de

Viljandi linnavalitsus otsib järgmisel suvel Saksamaal Lübeckis toimuvaid rahvusvahelisi hansapäevi silmas pidades videokunstnikku.

Igal aastal korraldatakse hansapäevade raames HANSEartWORKS nimelist kunstiprojekti. Kui tänavu keskendus see tänavakunstile, siis järgmisel aastal võetakse ette videokunst. Üldpealkirjaks on seejuures valitud „Tagasi tulevikku“.

„Niisiis otsimegi nüüd videokunstnikku, kes oleks huvitatud võimalusest end ja enda kunsti rahvusvahelisele publikule näidata Lübecki muuseumkvartalis St. Anna kunstihallis või St. Jakobi kiriku välisfassaadil,“ selgitas linnavalitsuse välissuhete spetsialist Markus Peter Nagel.

Näituse põhjal koostatakse eksponeeritud töödest ka virtuaalne kataloog ja töid kasutatakse videonäituse reklaamimiseks sotsiaalmeeidas.

Kandideeriv kunstnik ei pea olema pärit Viljandist, aga kunstitöö või kunstnik peavad selle linnaga mingil moel seotud olema.

Kandideerimisdokumendis tuleb ära tuua kunstialane elulookirjeldus, portfoolio koos tööde valikuga DVD-l ja võimalusel viide oma internetilehele. Plaanitava töö kontseptsiooni kirjeldus peaks sisaldama lühikest sisukokkuvõtet, filmilõiku või muud visualisatsiooni ning tehniliste vajaduste loetelu. Kandideerimispaberite esitamise viimane päev on 10. oktoober 2013.

Linnavalitsuse komisjon valib Viljandi esindaja välja novembri alguseks ja esitab tema kandideerimisdokumendid Lübecki HANSEartWORKS projektirühmale. Viimane langetab omakorda 16. detsembriks lõpliku otsuse kõikide hansalinnade poolt esitatud kandidaatide üle.

Juhul kui kunstnik osutub valituks, tasub Viljandi tema sõidu- ja ööbimiskulutused ning päevaraha. Valitud kunstnik kohustub andma kõik HANSEvideoartWORKS projekti raames valminud tööde kasutamisega seotud õigused Lübecki linnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles