Viljandimaalt pärit sõdur hukkus Afganistanis

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allain Tikko.
Allain Tikko. Foto: Kaitseväe peastaap

Viljandimaalt Kõpust pärit veebel Allain Tikko hukkus täna hommikul Afganistanis, mil tema juhitud jagu tulistati 400 meetri kauguselt tankitõrje granaadiheitjast RPG.


Kolm Eesti kaitseväelast said samas rünnakus viga, üks neist on väeossa naasnud, teised kaks on veel arstide hoole all, kirjutas "Postimees".

Hiljuti Afganistanist naasnud eelmine Eesti kontingendi ülem major Sten Reimann lausus, et nii kaugelt RPGga lastes ei saa erilisest sihtimisest rääkida ning Tikko surmasaamine oli seetõttu suuresti õnnetu juhus.

Estcoy-8 oli täna teist päeva operatsioonil, kogu eilse päeva oli Estcoy oma baasi lähedal tegutsedes viibinud Talibani võitlejate katkendliku automaaditule all.

Allain Tikko lõpetas 1997. aastal Viljandis Paalalinna gümnaasiumi. Toona kandis mees teist perekonnanime.

Veebel Tikko alustas kaitseväeteenistust 1998. aastal ajateenijana Lahingukoolis. Ta oli teeninud Scoutspataljonis, maaväe staabis ja kaitseväe peastaabi operatiivosakonnas.

Ta oli osalenud varem kolmel välisoperatsioonil: 2003. aastal jaoülemana Kosovos NATO KFOR Balti Luureeskadroni koosseisus, 2004. aastal jalaväerühma ESTPLA-9 jaoülemana Iraagis ja 2007. aastal rühmavanemana ESTCOY-4 koosseisus Lõuna-Afganistanis.

Kaitsevägi on autasustanud Allain Tikkot Kaitseväe teenetemärgiga ja Kaitseväe teenetemärgiga lahinguliste teenete eest.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo avaldas hukkunu omastele kaastunnet.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles