Paistulased tulid kokku

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paistu kodukandipäevad 2013.
Paistu kodukandipäevad 2013. Foto: Ene Saar

Paistu  tähistab 3-4. augustil esmamärkimise 779. aastapäeva. Selle kandiga seotud inimeste jaoks on see kodukandi päev, mil  kohalikud elanikud ja need, keda elu on kaugemale viinud saavad taas kokku.

Seekord on kaugeim külaline väike poiss Lukas Washingtonist, kes oma vanaemaga Anne-Reet Ilves Annunziata  tuli  vanaema lapsepõlvekodu külastama.

Päeva avamisel väärtustas vallavanem Ene Saar  kodukanti kui olulist paika eesti kultuuriloos. Eriti  silmapaistev oli paikkond XIX sajandil, tuntud kui kultuuri- ja rahvusliku liikumise süda.

Meeleolu lõi kohalik lõõtsamees Rein Pärtma.

Sportlikul pärastlõunal oli mõeldud nii lastele kui täiskasvanutele. Lastejooksul osales 61 võistlejat, neist kõige pisemad olid rajal koos ema ja isaga.

15. Holstre –Paistu maanteejooksul osales 105 jooksjat. Paraku ei saanud sel aastas tulla  kohalik noormees Keio Kits, kuna vana vigastus ei luba võistelda. Rajal olid Tartu 2012. aasta sügisjooksu võitja Dimitri Aristov,  Eesti meistrivõistluste 1500 meetri viienda koha omanik Ülari Kais nin tuntud suusatajad Morten Priks, Avo Sambla ja g Olari Orm. Ka olid kohal 2012. aasta naiste Eesti meister ja parim pikamaa jooksja Lily Luik ja Grete Tõnne, kes samuti kuuluvad pikamaajooksjate paremikku.

Meeste jooksu võitis Dmitri  Aristov ajaga 15.37, teine oli Ülari Kais ja kolmas Morten Priks.

Naistest oli esimene (üldkokkuvõttes üheksas) ajaga 18.27 Lily Luik, teine oli Grete Tõnne (üldjärjestuses 12.) ja  kolmas noor Paistu sportlane Rebeca-Lotta Aasmäe (üldkokkuvõttes 20.).

Paistus toimuvad neljandat aastat Eesti lahtised meistrivõistlused vabamaadluses absoluutkaalus. kokku osales kümme sportlast, neist kaks Lätist. Esikoha võitis Armands  Zvirbulis , teiseks jäi Imants Lagodskis. Kolmandaks tuli Paistu mees Ragnar Kaasik, kes kohtunike sõnul pidas maha suurepärase maadlusmatsi  Armands Zvirbulisega.

Päeva muutis meeleolukaks mereröövlite bande, kes tegutses loosungi all "Vali mind, mina röövin paremini...".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles