Viljandimaal võib olla üks streikija

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helle Sauga
Helle Sauga Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänaseks välja kuulutatud üle-eestilise streigiga ühineb tõenäoliselt vaid üks viljandlane: ametiühingute keskliidu Viljandi- ja Järvamaa osakonna juhataja.


«Mina istun streigi ajal oma laua taga ja streigin,» kinnitas kaht maakonda ühendava osakonna juht Helle Sauga. Küsimusele, kas võib olla, et tema on Viljandimaal täna ainus streikija, vastas Sauga naerdes: «Ma ei tea, võib juhtuda küll.»



Ametlik streikija on Eesti ametiühingute keskliit ning teised ametiühingud toetavad seda. «Mina tean nii palju, et neid maakondi, kus on väikesed ametiühingute organisatsioonid, streiki eriti ei haarata,» ütles Sauga. Ta lisas, et sel moel tahetakse hoida ametiühingute mainet tööandjate silmis.



Kõiki oma liikmeid on kutsunud toetusstreigiga ühinema transpordi ametiühing. Viljandimaal selle ühingu tööd koordineeriv Aare Kübarsepp kinnitas, et siinsete firmade töötajad tänase streigiga ei liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles