Paarutajad jätsid viljapõllule jälje

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarepeedi vallas Välgita küla ligidal põldudel sigatsemas käinud autojuht jättis põgenemisteena kasutatud kaerapõllule laia raja, justkui oleks purjus kombainer sealt üle sõitnud.
Saarepeedi vallas Välgita küla ligidal põldudel sigatsemas käinud autojuht jättis põgenemisteena kasutatud kaerapõllule laia raja, justkui oleks purjus kombainer sealt üle sõitnud. Foto: Vladimis Malõh

Teisipäeva varahommikul rallisid huligaanid Saarepeedi vallas heina- ja viljapõllul. Kui omanik kohale jõudis, põgenesid pätid sündmuskohalt, jättes endast maha sügavad jäljed.

Parduse talu peremees Vladimir Malõh rääkis, et oli Välgita küla lähedal asuvatel põldudel ringkäiku tegemas, kui märkas ristikheinapõllul paarutavat autot. Ta selgitas, et kui ta tol hetkel seal poleks olnud ning oleks jäljed hiljem avastanud, oleks ta arvanud, et need on jäänud jahimeestest, kes käivad seal kandis metssigu küttimas.

Omaniku ilmumine ei seganud

Talumehe imestuseks ei peatunud auto ka siis, kui tema juba seal oli. «Ilmselt mind lihtsalt ei pandud tähele,» lausus ta.

Vladimir Malõhi sõnul oli autos kolm meest ning ta püüdis sõitjaid peatada, et neilt selgitust nõuda ja neid teo eest vastutama panna. See tal aga ei õnnestunud, sest juhid põgenesid mööda kaerapõldu. Nii jäi kuldse vilja sisse inetu jälg, nagu oleks sealt purjus kombainijuht läbi sõitnud.

Juhtunust teatati ka Viljandi politseijaoskonda ja Saarepeedi konstaablile, kuid avaldust talupidaja menetluse alustamiseks ei teinud. Seetõttu ei saa politseijaoskonna pressiesindaja Agu Lalli sõnul toimunut pikemalt uurida ega kommenteerida. Malõhi kinnitusel selgitasid politseinikud välja, et kahju tekitanud auto on registreeritud Harjumaal.

Moraalne kahju on suurim

Avalduse koostamisest loobusid Vladimir Malõh ning tema abikaasa Heli seetõttu, et tekitatud kahju on rahas väga raske mõõta. Neile on suurem moraalne hoop.

Malõhid avaldasid toimunu pärast nördimust ning ütlesid, et ei mõista, kuidas keegi võis nii vastutustundetult käituda. «Neile peab raha väga kergelt kätte tulema, kui nad teise inimese töösse ja vaevasse niimoodi suhtuvad,» rääkis Heli Malõh.

Malõhidele on talupidamine, põlluharimine ja loomakasvatus peamine sissetulekuallikas. Nad harivad 200 hektarit põldu ning on loomulik, et kõigel ei saa kogu aeg silma peal hoida. Pererahva kinnitust mööda pole sellist huligaansust nende maal varem toime pandud.

Talupidajad loodavad, et avalik tähelepanu paneb pätid oma häbiväärset tegu kahetsema ja mõistma, et viljapõldu jäetud jäljed tähendavad tühja kohta teise mehe viljasalves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles