Jakobsoni kooli staadionil peetakse koertevõistlusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval toimuvad Viljandis Jakobsoni kooli staadionil koerad agility meistrivõistlused.
Laupäeval toimuvad Viljandis Jakobsoni kooli staadionil koerad agility meistrivõistlused. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Laupäeval kella 10-st toimuvad Viljandis Jakobsoni kooli staadionil koerte agility meistrivõistlused. Jõuproovil selgitatakse välja, kui kiiresti suudab koer läbida takistustega raja ning kui hästi suudab inimene teda hääle ja kehakeele abiga suunata.

Koerteklubi Vile, kes korraldab võistlust koos kennelliiduga, andis teada, et koolistaadionile koguneb selle spordialaga tegelevate meeskondade Eesti paremik ning registreeritud on rekordarv koeri. Kui eelmisel aastal osales 47 võistluspaari, siis tänavu on neid 58. Arvukamalt on esindatud tõuta koerad, keda on kaheksa, ning sageduselt teisel kohal on kuue esindajaga tõug šeltie.

Kohtunikuks on nimekas austerlane Bernd Hüppe, kes on käinud koeri hindamas paarikümnes riigis, sealhulgas 2005. aasta maailmameistrivõistlustel Hispaanias ning 2009. aastal Austrias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles