Nava Lava kultuurist tiine õhk

, kultuurihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Kõdari eestvedamisel on Nava Lava ettevõtmised juba kaheksa aastat kaunistanud ja rikastanud Mulgimaa ning kogu Eesti kultuurielu. Fotol on ettevõtlik Kõdar koos mulgi lauliku Anu Tauliga.
Jaak Kõdari eestvedamisel on Nava Lava ettevõtmised juba kaheksa aastat kaunistanud ja rikastanud Mulgimaa ning kogu Eesti kultuurielu. Fotol on ettevõtlik Kõdar koos mulgi lauliku Anu Tauliga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mulgimaal Läti piiril asuv taluteater Nava Lava lõpetas edukalt oma kaheksanda festivali, mis sedapuhku oli pühendatud August Kitzbergile. Olen veendunud, et nimetatud sündmus väärib laiemat tähelepanu, kui sellele osutasid kolme päeva jooksul festivali külastanud viissada inimest.

Imekspandav on tõik, et etendati kaheksat algupärast täispikka näidendit. Kas ja kus midagi niisugust Eestimaal veel sünnib?

Nava talu peremees Jaak Kõdar lubas mulle ühe Tallinnas toimuva kultuurisündmuse, «Kooli hoovi» jaoks laenata Nava talu pinke. Sõitsime päev pärast festivali otse purikatuse alla, et lubatud pingid haagisele laadida, ning meie sõpruskonda valdas tardumus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles