Lillin tulep puulbe katekümnes küläpäe

Kristi Ilves
, «Mulgi uudiste» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lillin peetes puulbe, 3. augustil küläpäevä. Lilli külävanemb Alli Laande ütel Mulgi uudistele, et päe akkap pääle kell kaits pääle lõunat, laanin om mälestustetunn, kos arutedes läbi selle aaste tähtsambe sündmuse, üteldes tänusõnu neile, kes sii aaste om külä pääl kige akkajembe ollu ja andas üle tänupapre. Küläkosti toove Karksi esitegevuslase, peräst om ütine süümine.

Osta saap oma kandi inimeste näputüüd ja koduahjun küdsätet kuuke-pirukit. Uvilise saave bussige Lilli küläle ringi pääle tetä ja küläkroonikat lugede.

Väige tähtis asi Lilli rahva jaos om sii, et puulbe tetäs valla kah kõrda tettu Lilli bussipiatus. Selle tüüge akati pääle joba keväde, ku olli «Teeme ärä!» talgupäe. Paviljon om iluste ärä värvitu, pääl om uus lagi ja katus, vanast om alla pallald seinä. Kik tüü teive kohaligu inimese esi ärä, esieränis tublide ollive noore.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles