Vesi murendab vundamenti

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole välistatud, et tulevaste suurvete ajal laguneb Reinu tee 3-b maja vundament veelgi ning üha rohkem kive hakkab vee äravooluteed takistama.
Pole välistatud, et tulevaste suurvete ajal laguneb Reinu tee 3-b maja vundament veelgi ning üha rohkem kive hakkab vee äravooluteed takistama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Reinu tee 3-b maja alt läbi voolav Valuoja lagundab suurvee ajal ehitise vundamenti ning sealt pudenevad kivid takistavad vee äravoolu. Omanike esindaja ja linnavalitsuse sõnul üleujutusohtu ei ole, kuid majale ei mõju toimuv kahtlemata hästi.

Tihti mööda Reinu teed kesklinna kõndiv Lii Laht nentis, et Reinu tee alt voolav oja hakkas maakividest vundamenti sööma juba eelmisel aastal pärast esimest lund. Suuremaid kive pudenes vundamendist kevadise sula ajal.

«Lumi sulas jõudsalt ning kuna vesi ei jõudnud maja alt läbi mineva toru kaudu ära voolata, hakkas see maja vundamenti uuristama,» kõneles Laht oma tähelepanekutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles