Töötute seas on naisi kaks korda rohkem kui mehi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusteadlase Raul Eametsa sõnutsi on tehnikaaladel rohkem töötuid seetõttu, et allhanke tegijaina vajatakse lihtsaid töömehi rohkem kui kõrgharitud insenere.
Majandusteadlase Raul Eametsa sõnutsi on tehnikaaladel rohkem töötuid seetõttu, et allhanke tegijaina vajatakse lihtsaid töömehi rohkem kui kõrgharitud insenere. Foto: Margus Ansu / Postimees

Nõnda nagu ülikoolilõpetajate, on ka kõrgharidusega töötute seas naisi kaks korda rohkem kui mehi, kirjutab «Postimees».

Juuliks oli end töötuna arvele võtnud 4475 kõrgharidusega naist ja 2254 kõrgharidusega meest. Kõige enam, koguni 24 protsenti on kõrgharitud naiste seas majandus- ja rahandusharidusega töötuid. Meeste hulgas on kõige probleemsemad masinaehituse, mehaanika ja elektroonika erialad, aga ka nende seas on rohkelt majanduskraadiga töötuid.

Tartu ülikooli makroökonoomika professori Raul Eametsa jutu järgi valmistab majandus- ja rahanduseriala lõpetanutest töötute suur arv kahtlemata muret, kuid ta juhtis tähelepanu asjaolule, et peamiselt on tegu majandusliku rakenduskõrghariduse omandanutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles