Ametiühingute keskliit vaeb soomlastega ühisühingu loomist

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on ehitussektor Eestis ametiühinguga katmata. Soome ehitajate ametiühinguga ühisorganisatsiooni loomine võiks seda olukorda muuta.
Praegu on ehitussektor Eestis ametiühinguga katmata. Soome ehitajate ametiühinguga ühisorganisatsiooni loomine võiks seda olukorda muuta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ametiühingute keskliit on alustanud Soome ehitajate ametiühinguga läbirääkimisi ühisorganisatsiooni loomiseks, et meie ehitustöölistele oleks kättesaadav samasugune abi, nagu pakuvad põhjanaabrid.

Eesti ametiühingute keskliidu (EAKL) esimees Peep Peterson selgitas, et arutelu on alles algusjärgus ning selle küsimusega on kavas edasi minna sügisel, kuid ta kinnitas, et EAKL on tõepoolest asunud otsima kontakte, mille abiga luua Eestisse arvestatava sõnaõiguse ning hea teenustekomplektiga ehitajate ametiühing.

Juunis «Sakalale» antud usutluses tõdes Peterson, et osa suuri töövaldkondi on praegu siinmail ametiühingutega katmata. Pangandusvaldkonna kõrval tõi ta välja just ehitussektori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles