Vaata, kui kallis on süüa toiduhoovis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Siim Piirak
Copy

Pärimusmuusika festivali toidutänaval ja piknikualal on ligi 30 toitlustajat, nende seas ka paar aasia ja kaukaasia köögi pakkujat.

Tavapärane on ikkagi klassikaline festivalitoit: friikartulid, natuke liha ja salatit.

Huvitavamatest leidudest võib osta sooja maisitõlviku 2 või näiteks lambakarree 13 euroga. Suitsuvuti prae eest küsitakse 8 eurot, kuid nii pelmeenide kui mulgipudru hind jääb 2,50 euro juurde.

Esimest aastat on toidutänavas näha rootsi lauda. Osaühingu Sinilill telgi juures tegutsenud Peep Ojamäe sõnul on ta folgil toitlustamas käinud juba 14 aastat ja nad üritavad pakkuda taas midagi uut.

«1999. aastal tulime välja mulgipudruga,» märkis Ojamäe ja lisas, et praegu müüb seda peaaegu iga teine toitlustaja. Talle oli oma sõnul juba enne folki olnud selge, et vajatakse uuendust. «Nüüd otsustasime uue süsteemi kasuks. Nii saab inimene osta, mida tahab ja nii palju, kui suudab ära süüa.»

Portsjoni hind kujuneb kaalu järgi. Nii peab tarbija maksma 100 grammi sooja buffet' roa eest 1,60 eurot ning külma eest 0,90 eurot.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles