Varaste ohvriks langenud naise kodutee kestis kuu

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli korda Kambodža pealinnas Phnom Penhis lennukile pääseda üritanud  Ülle Roosi pääses sinna alles siis, kui Saksa saatkond oli talle kaasa andnud ranges toonis kirja, mida ta lennujaamas näitama pidi. Seejärel kinnitati tema randmele spetsiaalne silt, mis ta Viljandisse aitas.
Neli korda Kambodža pealinnas Phnom Penhis lennukile pääseda üritanud Ülle Roosi pääses sinna alles siis, kui Saksa saatkond oli talle kaasa andnud ranges toonis kirja, mida ta lennujaamas näitama pidi. Seejärel kinnitati tema randmele spetsiaalne silt, mis ta Viljandisse aitas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vargad, korruptsioon ning suured segadused lennujaamas venitasid viljandlanna Ülle Roosi reisi Kambodžast koju ligi kuu aja pikkuseks. Lähedased olid lõpuks juba suures mures, kas ravimiteta jäänud suhkruhaige naine üldse koju jõuab.

Mullu oktoobris sõitis Ülle Roosi Eesti talve eest sooja Kambodžasse ning plaanis seal töötava poja juures veeta kuus kuud. Kõik läks kenasti. Kui mai lõppema hakkas, mõistis Roosi, et tal hakkavad suhkruhaiguse kontrolli all hoidmiseks vajalikud ravimid otsa saama ning õige aeg oleks kodumaale naasta.

Seiklus sai alguse mootorrattaga vargast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles