Õisulastele terendab toasooja hinna langus

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et uued seadmed ei oleks vanasse katlamajja ära mahtunud, lasi soojaettevõtte nõukogude ajal rajatud hoone lammutada ning selle asemele kerkivad uued müürid.
Et uued seadmed ei oleks vanasse katlamajja ära mahtunud, lasi soojaettevõtte nõukogude ajal rajatud hoone lammutada ning selle asemele kerkivad uued müürid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Enamik Eesti korteriomanikest naeraks naba viltu, kui keegi tuleks väitma, et eeloleval sügisel ootab neid ees märgatav toasooja hinna langus. Ometi on Halliste vallas paikneva pisikese Õisu küla elanikel põhjust seesugust väidet tõsiselt võtta.

Kohaliku küttevõrgu kaudu viiakse toasoe kuude Õisu korterelamusse, milles on ühtekokku 70 kodu. Samades hoonetes tegutsevad ka lasteaed, raamatukogu ja kauplus.

Pärast seda, kui septembri lõpuks on nende naabruses püsti pandud uhiuus hakkpuiduga töötav katlamaja, peaksid sealsete inimeste soojaarved 15—20 protsenti kokku kuivama. Kui seni on tarbijad pidanud tasuma 90,90 eurot megavatt-tunni eest, siis pärast uue katlamaja valmimist terendab neile lootus hakata maksma umbes 72 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles