Folgi uued tulijad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Midride kolm liiget Cathy Sommer, Lee Taul ja Sänni Noormets on Viljandi kultuuriakadeemia pärimusmuusika eriala üliõpilased. Kõik kolm neidu on andekad viiuldajad ning säravad laval ka lauljatena.
Midride kolm liiget Cathy Sommer, Lee Taul ja Sänni Noormets on Viljandi kultuuriakadeemia pärimusmuusika eriala üliõpilased. Kõik kolm neidu on andekad viiuldajad ning säravad laval ka lauljatena. Foto: Brite Vilgo

Tänavusel pärimusmuusika festivalil astuvad kaks Viljandi kultuuriakadeemiast väljakasvanud ansamblit esimest korda üles põhiprogrammis.

Midrisid võib kindlasti pidada üheks omanäolisemaks koosluseks, kes viimastel aastatel Eesti pärimusmuusika maastikul esile on tõusnud. Nende muusika on ühest küljest esteetiline ja lüüriline ning teisest küljest rütmiliselt kaasahaarav. Säravate viiuldajate hästi kokkukõlavad hääled muudavad Midride muusika atraktiivseks nii nõudlikule melomaanile kui kaunist harmooniat otsivale tavakuulajale.

Neidude naivistlik-idealistlikest laulutekstidest kõlab vastu nooruslik elurõõm, samal ajal kui nüansirohked viiulipartiid väljendavad muusikalist küpsust. Nende kahe omaduse koosmõjul sündiv kunstiline tervik viib kuulaja kaasa romantikaküllasesse tundemaailma, kus elavad müstilised linnud ja aasadel uitavad armastajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles