Rahulikust kulgemisest neli päeva kestva kappamiseni

, folkija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folk on kasvanud koos külalistega ning andnud tuule tiibadesse paljudele andekatele muusikutele.
Folk on kasvanud koos külalistega ning andnud tuule tiibadesse paljudele andekatele muusikutele. Foto: Endel Veliste

Esimesest Viljandi folgist möödunud aja jooksul on terve inimpõlv suureks kasvanud ning hakkab nüüd iseseisvat elu elama. Paljusid, väga paljusid on selles kasvamises suuresti mõjutanud igasuvine pärimusmuusika festival ja noorte muusikute laager.

On kurb, et siinsest festivalist räägitakse viimasel ajal kui suurimast läbust, aga kindlasti osatakse näha ja hinnata sedagi, kui suure panuse annab see Eesti pärimusmuusika edendamisse. Tuleb ju tunnistada, et enne aastat 1993 oli see põld üpris viljatu: leidus ainult mõni üksik elujõuline kollektiiv ja kooslus ning ega iseenda ja külarahva lõbuks pillikääksutajaid ka teab kui palju olnud.

Tänu folgile, kultuuriakadeemiale ning viimastel aastatel ka muusika- ja teatriakadeemiale on meil aastal 2013 rikkalik valik andekaid muusikuid, põnevaid kollektiive ja suurepäraseid lauljaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles