Kas väärikate maja, sotsiaalkeskus või veekeskus?

, linnakodanik, Viljandi linnavalitsuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukatel Viljandi ärimeestel pole üldiselt kombeks oma kodulinna võimuorganites toimetada. Tauno Tuula on läbi aastate olnud üks erandeid.
Edukatel Viljandi ärimeestel pole üldiselt kombeks oma kodulinna võimuorganites toimetada. Tauno Tuula on läbi aastate olnud üks erandeid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

VILJANDI ON oma kõhnukese rahakotiga lahkteel: kas parandada lihtsalt sotsiaalmaja teenust või ehitada uus väärikate maja?

Kui parandada ainult teenust, kasutades mõnd juba valmis ehitatud hoonet, ei läheks see Viljandile kallimaks kui praeguse sotsiaalmaja pidamine, sest leiduks mitu kinnisvaraomanikku, kes pakuksid suhteliselt uusi pindu sama raha eest, mida linn maksab praegu kasutatavate eest. Uute ruumide energiatõhususe tõttu võiks teenuse hind lõppkokkuvõttes isegi langeda, samal ajal kui kvaliteet paraneb.

Ainuke puudus on see, et pakutavatel pindadel ei parane eriti töötegemise mugavus. Linna korraldatud konkurss näitas, et kõiki osapooli rahuldava pinna rent vastab täies mahus uusehitise hinnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles