Viljandi talunik jõuab värske kartuliga turule

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endel Peek.
Endel Peek. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarvastu valla Peegi-Kuressaare talunik võtab täna esimesed 50 kilogrammi värsket, kasvuhoones kasvatatud kartulit ja hakkab seda Viljandi turul müüma.


«Kevad oli pikk ja külm, seepärast oleme kümme päeva tavalisega võrreldes hiljaks jäänud,» lausus taluperemees Endel Peek. Tavaliselt on Peek esimeste mugulatega Viljandi turule jõudnud 3. ja 5. juuni vahel.

Hinda ei osanud Peek täna veel täpselt öelda. «Eks ma pea vaatama, mis hinnad turul üldse on, aga see jääb tõenäoliselt 35 ja 40 krooni vahele,» lisas ta.

Ehkki märtsi algul mulda pandud kartul on kasvanud kasvuhoones, kinnitas Peek, et mingit maitsevahet tavalise varajase kartuliga ei ole. «Maitseb samamoodi,» oli talunik veendunud.

Peegi-Kuressaare talus on kasvuhoones kasvavat kartulit pool hektarit. «Ei oska arvata, kui suur kogus sealt tuleb. Ehk paar-kolm tonni,» pakkus Peek.

Avamaal kasvav varajane kartul peaks turule jõudma kuu lõpul.

Peegi kinnitust mööda täna Viljandi turul keegi värsket Eestis kasvatatud kartulit veel ei müü.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles