Lahked mõisakoolid ootavad külalisi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Laupäeval pihta hakkavas külastusmängus «Unustatud mõisad» teeb huvilistele uksed lahti kolmkümmend häärberit.



Ka sel aastal mõni mõis puhkab, et uutele võimalus anda. Esimest korda on külastajatele avatud Pärnumaal Tihemetsa ehk Voltveti ja Harjumaal Aruküla mõis.



Korraldus on tavapärane: mängija saab esimesest mõisast osalejaraamatu, millesse kogub külastuspäevadel eri mõisatest templeid. Vähemalt kümnes kohas käinute vahel loositakse välja kutsed sügisel ühes Eesti mõisas aset leidvale teatrietendusele.



Igal täistunnil alustavad giidid mõisas huvilistega jalutuskäiku ning avatud on näitused ja kohvikud. Koolide tugevate külgede ja mõisate eripära rõhutamiseks korraldatakse kontserte, töötubasid ja muud huvitavat.



Üks mängu korraldaja Urmas Tuuleveski rääkis, et uuendusi tehakse võimalikult vähe, laskmaks mõisal domineerida. «Hetke kordumatuse annab iga mõisa eripära,» lausus ta.



Uus nüanss oli mängule eelnenud küsitlus. Sellega uuriti koduleheküljel inimeste huvi mängu vastu ning vastajatest puudu ei tulnud.



Külalisi oodatakse 13. ja 27. juunil, 11., 12. ja 30. Juulil ning 8. augustil. Mõisad on avatud kella 10—18.40. Lisainfot leiab internetiaadressil www.unustatudmoisad.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles