Konteineri ümber jäetud pakendid riivavad silma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueveski Konsumi juures oli üks pakendikonteinereist küll täis, kuid selle kõrval oli kaks samasuguste jäätmete kogumiseks mõeldud konteinerit.
Uueveski Konsumi juures oli üks pakendikonteinereist küll täis, kuid selle kõrval oli kaks samasuguste jäätmete kogumiseks mõeldud konteinerit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi pakendikonteinerite ümbrus kirendab tihti kõikvõimalikest toiduümbristest. Asjassepuutuvate ametnike sõnul on reostuse põhjus nii äraveo korralduses kui inimlikus laiskuses.

Esmaspäeval võis Uueveski Konsumi juures seisvate konteinerite vahel maas silmata mitut pakenditega kilekotti. Konteiner, mille ümber need vedelesid, oli küll täis, kuid sealsamas kõrval seisis kaks peaaegu tühja, millesse oleks võinud panna sama liiki pakendeid. Üleajav konteiner oli avaga, millesse võis lükata täis kilekoti, tühjadesse tulnuks pakendeid aga ühekaupa laduda.

Konteinerit haldav osaühing Tootjavastutusorganisatsioon on selle tegevjuhi Alder Harkmanni sõnul prügistamise murega kursis. Ta ütles, et seda võib täheldada kogu riigis ning Tallinnas on reostamise vältimiseks üles pandud isegi turvakaameraid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles