Haisuleevendi pole Kösti elanikele loodetud kasu toonud

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haisuleevendi koosneb väiksest mürisevast seadmest ning 150 meetrist voolikutest, millest paiskub õhku inimesele ohutut, ent haisu matvat kemikaali. Firmale on masinat rentida ja töös hoida kallis ning ümberkaudsete elanike väitel pole sellest ka eriti kasu.
Haisuleevendi koosneb väiksest mürisevast seadmest ning 150 meetrist voolikutest, millest paiskub õhku inimesele ohutut, ent haisu matvat kemikaali. Firmale on masinat rentida ja töös hoida kallis ning ümberkaudsete elanike väitel pole sellest ka eriti kasu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi reoveepuhasti läheduses elavate inimeste väitel pole haisuleevendist kasu olnud, sest vänget lehka olevat endiselt tihti tunda. Kesklinnas ja mujal Viljandis on haisu siiski varasemast vähem.

Aasta tagasi pani Viljandi Veevärk Kösti reoveepuhastis tööle masina, mis selle tootnud firma esindajate väitel peaks summutama puhasti tööga kaasneva haisu. Kohalike elanike sõnul pole see oma ülesannet täitnud.

«Tänavu on haisu väga palju olnud,» ütles Kösti reoveepuhastist vaevalt mõnesaja meetri kaugusel elav Maaja Elmaste. «Haisu on olnud väga tihti ja väga vänget.» Leha üle on kurtnud veel mitu reoveepuhasti läheduses elavat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles