Pilistvere ähvardaja juhtum pole kohtusse jõudnud

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pisut üle aasta on möödunud päevast, mil purjus ja väidetavalt relvaga vehkinud mees ähvardas Pilistvere leerilaagris Soome noorukeid ning põgenes hiljem politseinikega tekkinud rüseluse ajal operatiiv­autost. Kohtusse pole see juhtum tänini jõudnud.

Prokuratuuri teatel on juhtumit uuritud ning materjal on esitatud kohtusse. Istungi aega pole seni kindlaks määratud. Kahtlustatava, 23-aastase Raico suhtes ei rakendata kokkuleppemenetlust ning kohtus tuleb läbi viia protsess, mis hõlmab ka tunnistajate ja kannatanute ülekuulamist, kannatanud elavad aga välismaal. Enne eelistungit ei saa prokurör süüdistuse sisu avaldada.

Soome noorukid rääkisid aasta tagasi, et 12. juuli õhtul ründas neid Pilistvere küla peatänaval segase oleku ja ähvardava käitumisega mees. Ta olevat haaranud leerilaagri soomlannast rühmajuhi käsivarrest. Kaasas olnud poiss üritas tüdrukut kaitsta, mispeale haaras mees poisist kinni ja surus tema otsmikule püstolitoru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles