Kes on kes?

Peeter Olesk
, Isamaa ja Res Publica Liidu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Elmo Riig / Sakala

JUBA PIKKA aega on mind häirinud tõsiasi, et meie olevikuainelises trükisõnas jagub foto- ja intervjuutähelepanu väga vähestele inimestele, keda seejuures on korduvalt esitletud. Nad on avastatud mitukümmend aastat tagasi, aga kui neil ongi lisada enda kohta midagi uut, siis puudutab see peamiselt nende eraelu niisuguse nurga alt, mille nad ise valivad.

Nad tuletavad ennast meelde, kuid nende veovõime on juba kulunud. Avalik arvamus kardab uusi inimesi, sest nende leidmiseks on vaja teha rasket tööd, mille kaoprotsent on alati suur.

Kas mul on mõni konkreetne näide? 17. juunil möödus pool sajandit Eesti töötukassa juhatuse esimehe, endise Jõgeva maavanema ja riigikogu liikme Meelis Paaveli sünnist. Ta on Palamuse mees, kes avaneb alles muukimise järel. Ilmavaatelt jääb ta parempoolsete sotsiaaldemokraatide ning rahvuslaste vahele, esindades meil sedasama suunda, mida kunagi juhtis Soomes mitmekordne minister ja ühistegelane Väinö Tanner (1881—1966). Tolle esindatud suund pooldas tasakaalu majanduse avatuse ning toimetuleku püsivuse vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles