Haisuleevendi pole loodetud kasu toonud

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Veevärgi juht Toomas Porro arvas aasta tagasi, et väike mürisev seade, kemikaal ja 150 meetrit toru ei suuda mudavalmistamise väljakult levivat haisu täielikult kinni püüda. Ta avaldas toona lootust, et süsteem suudaks haisu 40 protsenti vähendada.
Viljandi Veevärgi juht Toomas Porro arvas aasta tagasi, et väike mürisev seade, kemikaal ja 150 meetrit toru ei suuda mudavalmistamise väljakult levivat haisu täielikult kinni püüda. Ta avaldas toona lootust, et süsteem suudaks haisu 40 protsenti vähendada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aasta aega tagasi pani Viljandi Veevärk Köstis asuvas reoveepuhastis tööle haisuleevendi, mis selle tootnud firma esindajate väitel peaks summutama puhasti tööga kaasneva haisu. Kohalike elanike sõnul pole uudne tehnoloogia aga kasu toonud.

«Tänavu on haisu väga palju olnud,» nentis Viljandi linna piiril, Kösti reoveepuhastist vaevalt mõnesaja meetri kaugusel elav Maaja Elmaste. «Haisu on olnud väga tihti ja väga vängelt.»

Vaid sel nädalal olevat halba lehka vähem tunda olnud, kuid kuumal ja kuival ajal olevat hais Kösti piirkonnas pidevalt levinud. Samas on linna kõrgemates piirkondades olnud reoveepuhasti haisu tänavu palju vähem tunda kui paar suve tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles